KONGSI RESIPI




1. Telur Berlada Sambal Ketuk (Perkongsian daripada Farhana)




Bahan2:
Cili boh - aku blend sendiri cili kering
Air asam jawa - 3 sudu besar
Sambal ketuk - 2 sudu besar
Sedikit air
Telur 2 biji
Garam
Sedikit kicap manis

Cara2:
1) tumis cili boh hingga garing.
2) masukkan air asam jawa & sedikit air, masukkan garam secukup rase
3) dah kering skit masukkan sambal ketuk.
4) ketepikan sambal ke tepi kuali. Pecahkan 2 biji telur ditengah2. Tunggu hingga telur keras sedikit, baru gaullan dengan sambal td.
5) masukkan setitik dua kicap manis utk balance kan rase pedas... Siap. Mkn dgn nasi panas2 mmg terbaik!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2. Cucur Sambal Ketuk (Perkongsian daripada Ili)




---->>> Klik di sini untuk resepi 

No comments:

Post a Comment